Pšeničné klíčky se získávají při loupání a kartáčování zrna pšenice před mletím. Ve srovnání s obilninami mají vyšší obsah dusíkatých látek a vysoký obsah tuku. Energetická hodnota je podobná jako u obilnin.
Pšeničné klíčky mačkané jsou drobné nažloutlé až nahnědlé šupinky s průměrným obsahem dusíkatých látek 21,5 %. Obsahují vysoký podíl protizánětlivých, nenasycených mastných kyselin - kyselinu linolovou a kyselinu alfalinolenovou. ( Omega 3 a 6 ).
Jsou bohaté na vitamíny skupiny B -> B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E. Z minerálních látek potom obsahují > fosfor, hořčík, železo a stopové prvky.
PROČ PODÁVAT KONÍM?
- významný zdroj živin a zdraví prospěšných látek
- vysoký obsah kvalitního tuku
- podporují imunitu zvířat
- mají protizánětlivé účinky
- pozitivně stimulují laktaci
- podporují správný růst a tvorbu svalové hmoty
SLOŽENÍ:
- 22% bílkovin
- 6% tuku
- 6% vlákniny
- 5% popeloviny
- Nevyrovnaný poměr Ca : P (1:10)
DOPORUČENÁ DENNÍ DÁVKA:
- 300 - 750g kg/den (dle hmotnosti koně a typu zátěže)
Kategorie: | Suroviny |
---|---|
Hmotnost: | 10 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář